Грецька дієта — меню і продукти

Грецька дієта — це не стільки дієта, скільки спосіб життя. Завдяки їй поліпшується метаболізм, зменшується споживання жирів і збільшується кількість корисних речовин, що надходять в організм. Саме тому дотримуються її люди залишаються стрункими на все життя. В чому суть, яке меню і продукти грецької дієти?

Всі продукти, згідно їй, поділяються на спеціальні групи. У першій з них містяться речовини, які необхідно вживати кожен день. До таких продуктів належать:

  • чорний хліб,
  • овочі і фрукти,
  • злаки,
  • макарони,
  • 2-3 склянки сухого вина,
  • молочнокислі продукти,
  • оливкова олія.

Продукти другої групи потрібно вживати від 1 до 4 раз на 7 днів. Дана група містить морепродукти, деякі види солодощів (мед, темний шоколад), яйця.

До третьої групи віднесені продукти, які повинні з’являтися на столі не частіше, ніж 1-3 рази на місяць. Це м’ясо (телятина , свинина тощо) і птиця.

Формування меню з грецької дієті

Більшість дієтологів впевнене, що з’їдена до 12.00 їжа повністю засвоюється нашим організмом, тому можна їсти все, що заманеться, не побоюючись збільшення жирових запасів. Тому на сніданок рекомендується включати вуглеводні продукти — такі, як солодке, макарони, хліб.

Що стосується обіду і вечері, то їх головне завдання — накопичити в організмі необхідну і достатню кількість корисних речовин. Внаслідок цього найкращим вибором вважаються м’ясні страви, риба, овочі (як свіжі, так і на пару).

Для перекусів рекомендується використовувати свіжі фрукти і ягоди. Жири — тільки у вигляді оливкового масла і горіхів. А от цукор і сіль корисно повністю виключити.

Якщо придивитися до меню, то без праці можна зрозуміти: грецька дієта — це 10% білків, 30% жирів, а решта залишається на вуглеводи. Дотримуючись цього харчування, ви будете втрачати не менше 2 кг у тиждень, причому ваш результат збережеться надовго, якщо не на все життя.

© 2018 Alcoinfo. Всі права захищені.