Текіла: рецепт приготування з самогону в домашніх умовах

Так уже заведено, що у кожної народності є не тільки самобутня традиційна кухня, але і свій міцний напій. Текіла в домашніх умовах самогон, рецепт якої прийшов до нас із Мексики, є одним з найпопулярніших напоїв у всій Європі. Цей мексиканський міцний напій виготовляється з серцевини плода блакитної агави. Головною особливістю цієї рослини служить багате вміст полімеру фруктози, саме інулін дає неповторний і ні на що не схожий унікальний смак. Варто взяти до уваги, що прототипом текіли послужив напій пульке, який виготовляли ще ацтеки.

Текіла буває різною

Конкістадори, що завоювали землі індіанців, перші оцінили цей напій і привезли його в Іспанію, а далі він завдяки своїй популярності поширився на сусідні держави. У Мексиці на основі рецепту пульке був винайдений новий напій — текіла. Свою назву він отримав на честь міста Текіла, в якому було вперше організовано виробництво алкоголю.

Оригінальний рецепт текіли довгий час тримався в таємниці, але на сьогоднішній день відома точна рецептура цього алкоголю. Правда, варто сказати, що з часом з’явилося кілька видів текіли. Найпоширенішими є 2 з них:

  1. Текіла Преміум-класу виготовляється з чистого соку агави і практично не містить цукор. Цей напій вважається самим чистим і натуральним. Його приготування займає чимало часу, так як натуральні компоненти проходять тривалу дистиляцію і витримку.
  2. Миксто, або Стандарт. Цей клас текіли відрізняється тим, що містить різні види цукру. Але все ж виробник стежить за тим, щоб його зміст не перевищував 50%, інакше напій втрачає свій тонкий і особливий смак.

Безумовно, що у кожного виду даного спиртного є свої любителі, які намагалися повторити приготування текіли в домашніх умовах. Ці експерименти пройшли досить успішно. Можете так само поекспериментувати на кухні, подивившись це відео:

У Мексиці, де блакитна агава є поширеним рослиною, приготувати такий алкоголь абсолютно не складно самостійно.

Любителі текіли зараз є в кожній країні, і в зв’язку з цим були винайдені і складені рецепти приготування цього алкоголю на основі інших інгредієнтів.

Виготовлення текіли самостійно

Отже, довго підбираючи необхідний інгредієнт, який зміг би замінити плоди блакитної агави, люди зупинились на такому рослині, як алое. Саме м’якоть цієї рослини містить необхідний інулін, який є в агаві. Крім того, його містять часник і цибулю. Але використання цих плодів неможливо із-за специфічного запаху. До того ж листя алое надають напою не тільки необхідний смак, але зеленуватий колір.

Рецепт текіли:

  1. Горілка береться в обсязі 3 л. Якщо приготування буде відбуватися на самогоні, то його попередньо необхідно розвести водою. Пропорції співвідношення води і алкоголю вибираються в залежності від градусів останнього. При первинному самогоні градус іноді досягає позначки 90% об., у такому разі його розводять водою у співвідношенні 1:2.
  2. Цукор додають у залежності від особистих побажань, для більш терпкого смаку досить покласти 3 ч. л.
  3. Нашатковані листя алое — 150 або 200 р.

Для приготування цього алкоголю необхідно зібрати м’ясисті листя рослини і ретельно їх промити. Далі, сировину потрібно розрізати на дрібні шматочки товщиною не більше 2 см, після чого вони поміщаються в прозору банку і заливаються горілкою або самогоном. В цю ж ємність додають цукор, надалі рідина відправляють у прохолодне і затемнене місце для настоювання. Докладніше про те, як зробити текілу з самогону, дивіться у цьому відео:

Витримують спиртне не більше 14 днів, після чого багато радять провести дистиляцію і ще 7 днів настоятися. Великий вміст хлорофілу в листках алое надає напою насичений зелений колір.

Для того щоб зробити текілу більш світлою, її виставляють на світло. Завдяки прямому попаданню променів сонця хлорофіл підлягає розпаду, внаслідок чого алкоголь набуває світлий відтінок. Після закінчення витримки часу останньої напій готовий і можна приступати до його дегустації.

Як бачимо, приготувати текілу в домашніх умовах нескладно, головне — дотримуватися пропорції в рецептурі і не нехтувати заходами безпеки. Це стосується в першу чергу чистоти і екологічності самогону при використанні його в приготуванні. Якщо така текіла буде створена за всіма правилами, то вживання її в невеликій кількості буде навіть йти на користь, адже всім добре відомі цілющі властивості головного інгредієнта — алое.

© 2018 Alcoinfo. Всі права захищені.