Виготовлення настоянка з червоної смородини на самогоні будинку

Настоянка з червоної смородини на самогоні містить у собі природні болезаспокійливі і протизапальні речовини, що допомагають нормалізації згортання крові. Така настоянка може використовуватися в якості жовчогінного напою, може проявляти властивості проносного препарату.

Червона смородина дозволяє вивести з організму людини зайву рідину, стабілізує дію серцево-судинної системи.

Добре використовувати отримані напої при простудних захворюваннях і високій температурі.

Як зробити в домашніх умовах настоянку на червоній смородині з використанням самогону, буде описано нижче.

Які ягоди можна застосовувати?

Краще всього для алкогольного напою підійдуть свіжі, тільки що зібрані плоди. Зазвичай червона смородина цвіте в травні, а збирають її в останніх числах червня або на початку липня.

Час збору — раннє сонячний ранок, після висихання роси на траві.

У тому випадку, якщо ягоди не будуть відразу використані, їх можна зберігати 6 — 7 днів у холодильнику.


Вибирайте для настоянки тільки найкращі ягоди

Після того, як плоди зібрані, їх треба перебрати. Відокремлюються зелені і зіпсовані ягідки. Нормальні плоди треба добре промити, а потім просушити на свіжому повітрі в тіні.

Деякі самогонники використовують для створення смородинового алкогольного напою спирт, але краще всього застосовувати для цих цілей домашній самогон, високоякісну горілку.

Хороша настойка вийде, якщо застосувати джин, вино або коньяк. Вибір того або іншого рецепту залежить від людини і наявних у нього можливостей.

Настоянка на самогоні з червоної смородини

Цей напій володіє красивим світло-червоним відтінком. Його легко пити, спирт практично не відчувається.


Вимиті ягоди заливають самогоном і додають пісок

Для того щоб виготовити таку настоянку, треба мати наступні інгредієнти:

  • смородина червона — 0,3 кг;
  • домашній самогон подвійної перегонки — 500 мл;
  • пісок цукровий — близько 150 р.

Готувати настоянку починають з того, що ягоди ретельно промивають, попередньо звільнивши їх від гілок. Потім плоди засипають в пляшку або банку з скла об’ємом 1 л. Заливають самогоном і додають цукровий пісок.

Після цього посудину щільно закривають пробкою чи кришкою, сильно струшують, а потім переносять у теплу кімнату, куди не можуть проникнути промені сонця.

Бродіння буде йти близько 2 тижнів. Протягом усього цього терміну треба підходити до бродильної ємності і струшувати її. Найкраще таку операцію робити раз в 4 дні. Детальніше про приготуванні смачного напою дивіться у цьому відео:

Після того як бродіння закінчиться, треба процідити отриману настойку через фільтр їх 3 — 4 шарів марлі з прокладеними між ними ватою.

Готовий смородиновий напій розливають у пляшки, які зберігають у темному місці.

Настоянка може зберегтися протягом 1 — 1,5 року.

Запашний напій на червоній смородині і самогоні

Для приготування цієї смачної настоянки потрібні наступні інгредієнти:

  • ягоди червоної смородини — заповнена плодами банку об’ємом 1 л;
  • домашній самогон — 400 мл;
  • цукровий пісок — 3 склянки;
  • вода — 0,6 л;
  • листя смородини — 10 штук.

Ягоди ретельно миють, а потім засипають у скляну банку так, щоб плоди зайняли половину об’єму посудини. Після цього заливають зверху самогон. Банку виносять в сухе, але темне місце.

Процес бродіння триває протягом 60 діб.

Чим довше він триватиме, тим приємніше і насиченішим буде колір отриманого напою.


Лист смородини додасть напою смачний аромат

Після закінчення бродіння суміш треба відфільтрувати за допомогою марлі. Ягоди відокремлюють, а потім віджимають.

Треба зварити сироп з цукру і води, а потім остудити його до кімнатної температури. Після цього ягоди, сік і виготовлений сироп перемішують.

Отриману рідину переливають в пляшки. Можна пити настоянку відразу, але рекомендується залишити її дозріти 3 — 4 місяці, тоді смак напою стане більш насиченим і пити його буде приємно.

Наливка на самогоні (горілці) і ягодах червоної смородини

Для виготовлення цього напою знадобляться наступні компоненти:

  • смородина червона — 0,2 кг;
  • цукровий пісок — 100 г;
  • самогон або горілка — 0,5 л.

Щоб зробити цю наливку, треба підібрати пляшку об’ємом 1 л. Ягоди треба очистити від гілок, ретельно промити в проточній воді, висушити. Їх закладають в пляшку, засипають цукровим піском. Вся суміш заливають самогоном. Потім пляшку добре струшують. Посудину переносять в прохолодне, але темне місце. Процес бродіння триває близько 14 діб.

Кожні 2 — 3 дні треба підходити до пляшки і сильно її струшувати. На кінцевому етапі напій повинен придбати насичений яскраво-червоний відтінок (такого кольору бувають рубіни). Прозорість отриманої наливки буде достатньою, тому її треба тільки відфільтрувати.

Настоянку можна застосовувати відразу після виготовлення.

Можна приготувати подібний напій, використовуючи для його приготування наступні компоненти:

  • ягоди — 0,15 — 0,2 кг;
  • пудра цукрова — 100 г;
  • домашній самогон — 0,4 — 0,5 л.

Виготовлення цього напою відбувається так само, як і описана вище наливки. Тільки замість цукрового піску використовується пудра.Детальніше про те, як зробити настоянку з червоної смородини дивіться у цьому відео:

В результаті процес бродіння закінчується через 8 — 10 діб, а настойка має більш ніжний солодкуватий смак. У цьому рецепті рекомендується застосувати джин або коньяк, тоді смакові якості напою значно покращаться.

Ще одна настоянка з смородини

Для цього рецепта можна застосувати як червону ягоду, так і її чорний аналог.


Додавання в настоянку чорної смородини збагатить смак напою

Для виготовлення напою знадобиться:

  • червона або чорна смородина — 0,4 кг;
  • самогон або високоякісна горілка — 500 мл;
  • вода — 0,5 л;
  • пісок цукровий — 0,25 кг

У каструлю насипати цукор, заливають воду. Суміш доводять до кипіння, а потім всипають в неї смородину. Усе ретельно перемішують, кип’ятять близько 3 хвилин, а потім знімають з вогню. Ягоди треба перемять дерев’яним товкачем. Одержану суміш заливають самогоном, а потім переливають в бродильний посудину. Ємність закривають щільною кришкою.

Її виносять у темну кімнату, де повинна підтримуватися температура від 22 до 28 ?С. Настоювання триває близько 20 діб.

Кожні 72 години треба підходити до посудини і струшувати його. Після закінчення бродіння розчин фільтрують за допомогою вати і марлі, а потім розливають отриману настойку в пляшки. Їх треба щільно закрити пробками, тоді напій може зберегтися 11 — 12 місяців.

© 3131 Alcoinfo. Всі права захищені.