Вишнівка — рецепти для приготування в домашніх умовах

Зміст

  • 1 Загальні рекомендації
  • 2 Класичний рецепт
  • 3 Рецепт без кісточок

Зараз вже ніхто точно не скаже, як давно в нашій країні готують цю домашню солодку настоянку з вишні. Одне зрозуміло точно, вік рецептів цієї традиційної домашньої наливки нараховує кілька століть. Скільки саме? Хто тепер відповість.

Вишнівка – це приготовлена в домашніх умовах настоянка вишні на горілку чи самогон. Її правильно розглядати в якості чудового десертного напою, який не залишить байдужими навіть найвимогливіших гостей.

Якщо чоловіки можуть віддати перевагу цій вишневої наливки який-небудь більш міцний алкоголь, то всі жінки однозначно будуть в захваті.

Нижче ви знайдете кілька перевірених домашніх рецептів, які дозволять вам приготувати її вдома самостійно.

Загальні рекомендації

Перш ніж переходити безпосередньо до рецептами необхідно розібрати кілька важливих аспектів, які дозволять отримати дійсно смачну наливку.

  1. Основу вишневої настоянки складають вишні. Ягоди обов’язково повинні бути солодкими. Це дозволить додавати в алкогольний напій менше цукру, що зробить його більш смачним, насиченим і корисним.
  2. Щоб приготувати цю наливку, краще взяти свіжі вишні. Проте, можна використовувати і заморожені ягоди, куплені в магазині. Це ніяк не відіб’ється на рецепті. У цьому разі перед тим як приступати до процесу їх слід розморозити.
  3. На нашу думку, в ідеалі при приготуванні цієї вишневої наливки не слід використовувати цукор або звести його зміст до мінімуму. Однак, це виключно справа смаку. Можливо, ви зрозумієте, що вам, навпаки, подобається більше підсолоджений варіант.
  4. Спиртова основа може бути різною. Ви можете застосовувати горілку, самогон, розведений до 42-43 градусів спирт, бренді і коньяк. Експериментуючи з основою, ви будете кожен раз отримувати особливий підсумковий смак вишневої настоянки.
  5. Найчастіше питання викликають кісточки. Слід витягати їх з вишні? Або готувати наливку разом з ними? Традиційні рецепти допускають обидва варіанти. Деякі любителі алкогольних напоїв стверджують, що в них містяться шкідливі речовини. Однак, ми вважаємо, що виймати кісточки не слід. Це додасть смаку вишнівки витончені мигдальні нотки. Такої ж думки дотримуються німці, швейцарці і французи, які готують кіршвассер. Під час приготування цієї традиційної міцною «вишневої води» кісточки з ягід не вилучаються.

Класичний рецепт

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • ягоди солодкої вишні – 1 кг;
  • якісна горілка – 500 мл;
  • цукор – 350 грам.

Правильна послідовність дій при приготуванні.

  1. Насамперед необхідно подвяліть ягоди вишні. Для цього їх слід викласти на тацю і залишити на 2-5 днів. При цьому їх можна винести на сонце або ж просто залишити на кухні без якої-небудь спеціальної світлової або теплової обробки. Цей крок можна і пропустити. Однак, якщо ви його пройдете це сприятливо позначиться на смаку напою.
  2. Після цього візьміть скляну чи дерев’яну ємність. Ми користуємося звичайної дволітрової банкою. Змішайте в ній всі компоненти. Помістіть банку на один місяць у темне місце з кімнатною температурою. Чудово підійде комора або навіть звичайний шафа.
  3. Через день як слід збовтувати банку.
  4. По закінченні місяця процідіть вишневу наливку. Для цього можна використати звичайний ватно-марлевий фільтр.
  5. Вишнівка готова. Приготований за таким рецептом в домашніх умовах алкогольний напій потрібно розлити по пляшках і щільно їх закрити. Термін придатності напою 2-3 роки.

Також читайте статтю «Вишневий глінтвейн».

Рецепт без кісточок

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • ягоди вишні – 1 кг;
  • листя вишні – 50 штук;
  • цукор – 400 грам;
  • якісна горілка – 500 мл;
  • чиста вода – 500 мл;
  • лимонна кислота – 0,5 столової ложки.

Правильна послідовність дій при приготуванні.

  1. Видаліть кісточки з вишні.
  2. Залийте ягоди водою, додайте листя і поставте на повільний вогонь на чверть години.
  3. Після цього висипте в вишневий сироп цукор і лимонну кислоту. І тримайте на плиті ще чверть години.
  4. Зніміть каструлю з вогню і остудіть сироп. Після цього вилийте в нього приготовану горілку.
  5. Розлийте напій по пляшках і щільно закупорьте пробками.
  6. Наполягайте вишневу наливку 2-3 тижні в коморі кімнаті.
  7. Переходьте до дегустації!

В коментарях діліться з іншими читачами своїм особистим досвідом і задавайте питання.

© 2914 Alcoinfo. Всі права захищені.