Віскі з самогону — кращі рецепти своїми руками


Якщо постаратися, то можна зробити віскі з самогону в домашніх умовах, рецепт якого дозволяє отримати хороший аналог магазинного продукту. Звичайно, потрібно розуміти, що присмак сивушних масел в домашньому напій буде присутній, адже роками витримувати самогон в дубових бочках не завжди є можливість. Але саме така витримка дозволяє максимально наблизити смак домашнього віскі до дорогого магазинного. Де знайти найкращі рецепти приготування віскі своїми руками? Як зробити алкогольний напій самостійно і які тонкощі потрібно знати? Отримавши відповіді на ці питання, можна зробити віскі з домашнього самогону.

Імітація віскі з самогону за запахом і смаком

Класичний віскі від самогону відрізняється, як вже згадувалося, тривалою витримкою в бочках з дуба, а ще сировиною замість цукру використовується злакові культури.

В іншому, як правило, ці два напою досить схожі, що і змушує росіян самогонників постійно «адаптувати» власний продукт під дорогою британський аналог. Звідси народилося відразу кілька методик виготовлення віскі на основі самогону.

Якщо дотримуватися правильної технології, що в більшості випадків різниці звичайна людина не відчує. Для наближення до оригіналу рекомендується зробити віскі з самогону пшеничного, але підійде і цукровий варіант. Перш ніж наполягати свій самогон, необхідно його ретельно очистити, в іншому випадку сивушні масла зіпсують весь ефект. Ідеальний варіант — продукт подвійний вигонки. Людина, що готує віскі, для отримання благородного жовтого або світло-коричневого кольору, яким володіє зроблений за правильної технології напій, може не шукати дубові бочки, а застосувати дубовий екстракт. Це не тільки прискорить процес отримання домашнього віскі на основі самогону, але і заощадить кошти.

Існує нескладний рецепт, завдяки якому можна приготувати віскі з самогону, максимально схожий за смаком і запахом на цей продукт. Для цього знадобляться наступні інгредієнти:

  1. самогон (45%) — 3 л;
  2. деревне вугілля — 50 гр.;
  3. дубова кора — 3 ст. л.;
  4. чорнослив або курага — 7-8 шт.

В першу чергу необхідно отримати гарний самогон, для чого потрібно довести рідину до 45 °C. це слід зробити на початковому етапі, оскільки якщо розбавляти вже отриманий віскі, смак істотно погіршується. Окремо подрібнити деревне вугілля до порошкоподібного стану, а також залити дубову кору спочатку окропом на 10 хвилин, а після злити і додати холодну воду на 15 хвилин. В окремій банку слід змішати вугілля, курагу і проціджену дубову кору.

Всі розбавити 1,5 л самогону і ретельно змішати, потім додати решту самогон. Важливо, щоб у банку вільного місця не залишалося. Банку щільно закрити кришкою і поставити в темне місце настоювати 2 тижні. Коли смак буде влаштовувати, отриманий віскі потрібно профільтрувати через ватно-марлевий фільтр для усунення частинок вугілля і кори.

Рецепти на солоді з ячменем

Рецепт віскі з самогону на основі ячмінного солоду — це класика.

Солод можна зробити самостійно шляхом пророщування ячмінного зерна з наступною його сушінням і обсмаженням. Ячмінь простіше придбати у вигляді перловки, але її теж необхідно попередньо обсмажують. Можна зробити віскі з самогону на солоді з наступною перегонкою. Для цього досить однієї склянки з гіркою копченого ячмінного солоду і 6 л цукрового самогону повторної очистки (50%). Напій необхідно настоювати 48 годин, а потім перегнати разом із зерном, при цьому хвости не можна відсікати — вони містять основний аромат. Для отримання благородного віскі потрібно розбавити приготовану рідину до 50° і ще 2 місяці наполягати на дубовій трісках середньої обжарювання. Наступний рецепт дозволить отримати ячмінну настоянку з прянощами. Цей спосіб дещо простіше, ніж попередній. В якості барвника підійде чай, а за основу можна взяти трохи обсмажену перловку.

Важливо не пережирать крупу, в іншому випадку приготований віскі в домашніх умовах буде віддавати горілим. Для приготування потрібні такі продукти:

  1. самогон цукровий (повторної перегонки) — 3 л;
  2. обсмажена перловка — 400 гр.;
  3. чорний чай — 1 ст. л.;
  4. чорний перець горошком — 10 шт.;
  5. гвоздика — 2 шт.

Першим ділом крупу обсмажують і охолоджують. Після цього перловку слід залити самогоном, всипати спеції і чай. Отриману рідину на самогоні необхідно настояти 14 днів у темному місці, періодично струшуючи. Після закінчення терміну, якщо буде потрібно, можна додати цукор. На цьому приготування віскі закінчено, можна напій розлити по пляшках.

Віскі на основі сухофруктів і дубової тріски

Для приготування домашнього віскі з самогону за даним рецептом потрібно рідкий (досить 0,5 ч. л.), хоча його використання необов’язково. Якщо немає можливості або бажання використовувати сухофрукти, їх можна замінити копченими фруктами. Необхідні інгредієнти:

  1. самогон (45%) — 3 л;
  2. курага або чорнослив — 8 шт.;
  3. яблуко сушене або копчена груша — 8 часточок;
  4. тростинний цукор — 30 г;
  5. дубова щепа — 8 г;
  6. дубова кора (запарена в окропі, а після висушеної) — 4 г;
  7. рідкий дим — 0,5 ч. л.

Всі перераховані складові рецепту необхідно помістити в банку, залити самогоном і швидко перемішати, щоб розчинився цукор. Наполягати напій потрібно 14 днів, періодично струшуючи. Після закінчення часу рідина профільтрувати, прибрати всі складові, крім тріски. Тріску потрібно знову додати в банку і наполягати домашній віскі ще до 2 місяців. Підводячи підсумки, хотілося б ще раз зазначити, що приготувати віскі будинку самостійно нескладно, якщо дотримуватися рецепту і дотримуватися технологію виготовлення домашнього віскі, яка полягає в наступному:

  • З самогону віскі отримують максимально наближеним до оригіналу, якщо використовувати пшеничне основу.
  • Колір віскі можна регулювати додаванням сухофруктів, дубової тріски або пережженного цукру — карамелі.

Смак справжнього віскі можна досягти за допомогою копчених або сушених груш, чорносливу, абрикос або підкопченого солоду. Іноді додають рідкий дим, хоча він відноситься до штучних добавок.Перед використанням самогон необхідно ретельно очистити, в іншому випадку сивушні масла можуть зіпсувати смак готового напою. Рекомендується робити перегонку парою, але підійде і очищення марганцівкою, содою.
Якщо з самого початку приготувати самогон на основі кукурудзяної крупи, пшеничного борошна або ячмінного солоду, а після настояти на дубових тирсі, можна отримати якісний домашній віскі.

Домашнє віскі можна отримати легким способом: досить звичайний самогон залити в дубову бочку, щільно закрити і забути про нього мінімум на 2 роки.

© 2018 Alcoinfo. Всі права захищені.