Вживання гранатових вин

Гранат – шанований плід і багатьма улюблений, більшість його називають символом родючості. Однак для приготування вина ще три десятки років тому такий плід ніхто не використовував. А все, тому що перші спроби були невдалими і зазнали поразки.

Проблема полягає в тому, що самі ягоди граната мають малу кількість цукру, що негативно відбивається на процесі бродіння. Але у світі існує все-таки сорти граната, який має достатню цукристість і соковитість, в результаті чого такий плід стає придатним для виноробства.

Вперше гранатове вино було приготовлено в Ізраїлі. В даний час вони виробляють сухі гранатові вина (з малою кількістю цукру), плоди для такого вина вирощуються у Верхній Галілеї. Вино виходить не просто натуральним, а справжнім чистим екологічним продуктом. Марка «Rimon» — найвідоміша марка, яка виробляє гранатові вина.

Гранати такого сорту, який підходить для виноробства, вирощують і у Вірменії. Їх вина користуються великим попитом у багатьох країнах світу. Але на відміну від Ізраїлю, Вірменії випускають не тільки сухе, але і напівсолодкі гранатові вина, до складу яких вводять невелику кількість цукру.

Технологічний процес нічим не відрізняється від всіх інших. Все починається з процесу підготовки ягід, в ході якого гранат очищається від шкірки, а потім підготовлена маса міститься в ємкості для бродіння. Бродильний процес припиняють одразу після того, як частка спирту буде мати значення 6-7%.

Наступні етапи схожі з технологічним процесом приготування десертних вин. Приготований на першому етапі напій витримують у спеціальних дубових бочках близько десяти днів. Бочки повинні бути тільки з французького дуба. По завершенню цього етапу фортеця напою вже підвищується і досягає 13 – 16°С.

Як правильно пити гранатове вино

Гранатове вино вживають тільки в охолодженому вигляді, температура не повинна перевищувати 14°С. Такі вина приємні на смак, вони солодкі, поряд з цим вловлюється невелика терпкість, але нудотності точно в такому продукті немає. Головна відмітна характеристика вина – горіхове післясмак з невеликими нотками тютюну і вишні. Гранатове вино дуже приємно, легко п’ється, тому більшість вживають таке вино без закуски.

Однак винні фахівці впевнено ставлять його в один ряд з десертними спиртними напоями, а тому вживання гранатових вин гранатове рекомендують поєднувати з фруктами або солодкими десертами. Гранатове вино має гарний колір, що нагадує відтінок шкірки самого плоду. Від інших вин таке вино відрізняється підвищеною щільністю і густотою.

Вживання гранатових вин дуже корисно для організму людини, так як, за запевненням вчених, воно володіє високою антиоксидантною активністю, що уповільнює процеси старіння. Ліноленова кислота, присутня у гранаті, помітно пригнічує дії канцерогенних речовин, які здатні викликати ракові захворювання. Тому вино з граната – дуже корисне, але за умови помірного вживання.

Цінителів і гурманів гранатового вина з кожним роком стає все більше і більше. Конкуренції воно, звичайно, не становить для виноградного вина, але кількість точок, де можна придбати таке вино збільшилася, у тому числі і в Росії.

© 2018 Alcoinfo. Всі права захищені.