З яким соком краще пити мартіні

Мартіні – це особливий алкогольний напій, одержуваний при витримуванні кріпленого вина на певному зборі трав. Мартіні цінується багатьма гурманами. Цей спиртний напій підрозділяється на кілька видів, які відрізняються вмістом цукру, ароматизації і кріплення.

Багато воліють вживати мартіні не в чистому вигляді, а розбавляючи його соками, отримуючи деяку подобу коктейлів. Щоб самостійно готувати такі вишукані напої, слід розуміти, з яким соком краще пити мартіні.

Пояснити, чому воліють пити мартіні, розбавлене соком, досить просто. Мартіні супроводжується достатньою міцністю (до 18 градусів), тому розбавивши його соком, отримують легкий і приємний освіжаючий коктейль.

Відповідь на питання, з яким соком краще пити мартіні, практично відразу ж знаходиться, оскільки на основі свіжих соків цитрусових легко отримують підбадьорливі і приємні на смак спиртні напої, які особливо подобаються жінкам. Мартіні можна розбавляти також соком ківі або ананаса, отримуючи абсолютно нові смакові нотки.

Непогано поєднується мартіні з вишневим і гранатовим соком. Не рекомендується змішувати мартіні з яблучним, персиковим соком. Справжні гурмани готові поділитися рекомендаціями, з яким соком краще пити мартіні, звертаючи увагу на те, що змішувати мартіні з соками, які супроводжуються підвищеним вмістом цукру, не слід.

Важливим правилом, що забезпечує отримання досконалого напою, є використання соку, який був отриманий безпосередньо перед розведенням мартіні. Соки з пакетів не дозволяють насолодитися справжнім блаженствующим смаком. Крім цього, свіжовичавлені соки слід на деякий час помістити в холодильник, щоб піддати їх охолодження.

Також при змішуванні соку з мартіні, важливо пам’ятати, що сік не повинен перебивати смак самого мартіні, він тільки повинен сприяти лише невеликій його видозміни. З цією метою співвідношення мартіні і соку повинно бути 2:1.

Якщо ж виникає бажання приготувати коктейль із застосуванням кубиків льоду, співвідношення змінюється, всі використовувані інгредієнти (мартіні, сік, лід) беруть у рівних співвідношеннях.

Приготування коктейлю для того, хто має проблеми зі шлунком, супроводжується також невеликими доповненнями. Зокрема, свіжовичавлений сік може дратувати стінки шлунка, тому його розбавляють негазованої або, в крайньому випадку, слабогазованої водою.

© 2018 Alcoinfo. Всі права захищені.