зафарбувати самогон. Що можна додати в самогон для кольору

Сприйняття смакових якостей алкогольного продукту багато в чому залежить і від зовнішнього вигляду напою. Якщо колірний відтінок приємний того, хто збирається його вживати, то і смак здається смачніше. Жінки особливо сприйнятливі до кольору алкогольного продукту. Щоб вирішити проблему, достатньо додати в самогон для кольору будь-натуральний барвник.

Чай чорних сортів

Це найпростіший спосіб, впливає на смак і колір напою. На три літри самогону додають 1 ст. л. чорного чаю, розмішують і закривають. Настоювання триває близько п’яти днів в темному приміщенні. Від тривалості настоювання залежить колір. Спочатку він буде мати світло-коричневий відтінок, наприкінці настоювання — насичений чорний. Цікавим виходить самогон після настоювання на чай з ароматом барбарису або бергамота, а також, якщо до чаю додати бутон гвоздики.

Кірки цитрусових (лимонні або апельсинові)

Такі кірки усувають неприємний запах самогону, а також наділяють смак невеликою кислинкою. При використанні лимонних кірок колір виходить світло салатовим, а апельсинових – жовтим золотистим відтінком. Кірки беруть тільки підсушені.Приготування: кірку від одного апельсина середнього розміру або лимона поміщають в три літри самогону, настоюють протягом двох тижнів.

Чорнослив

Таким способом зафарбовування користуються при використанні горілки або коньяку. Він додатково додає смакові відтінки, властиві вірменського коньяку. На трилітрову банку самогону кладуть 100 г чорносливу, залишають алкогольний продукт на десять днів, після чого зміниться і смак, і колір, і аромат. Тривалість настоювання регулюють за власним розсудом.

Горіхи і горіхові перегородки

В 1 літр самогону поміщають горіхові перегородки, отримані з 15 горіхів. Залишають для настоювання на тиждень, після чого напій проціджують. І смак, і колір алкогольного напою істотно змінюються. Використовуючи кедрові горішки, технологія змінюється, оскільки перш за все спочатку слід випарювати горішки, щоб видалити зайву кількість смоли. Крім того, тривалість настоювання на кедрових горішках близько місяця, але результат буде приголомшливий. На один літр самогону беруть 150 г горіхів.

Карамель або палений цукор-пісок

Цей спосіб дозволяє отримати щось на зразок коньяку або віскі. Щоб змінити колір, досить на вогні нагріти (розтопити) цукор до золотистого кольору. Після чого його додати в самогон і розмішати. Частина медичних працівників переконані, що поєднання паленого цукру і самогону погано впливає на підшлункову залозу, тим не менш, підтверджених доказів цього припущення немає. Слід зауважити, що деякі французькі коньяки також підфарбовують карамеллю.

Кава розчинна

Додавання кави дозволяє швидко прибрати неприємний запах, а також додати нові смакові нотки. На один літр самогону додають половину чайної ложки кави. Після такої процедури розбавляти самогон (навіть міцний) водою не можна, тому що він миттєво помутніє і виправити це буде неможливо.

Звіробій

Додавання звіробою дозволяє пофарбувати самогон у світло-коричневі кольори. Спочатку 1 ст. л. звіробою поміщають в один літр самогону, закривають і переносять на тиждень в темне приміщення. Щодня складу струшують, наприкінці настоювання обов’язково проціджують. У зв’язку з тим, що звіробій є лікарською рослиною, відмінним заспокійливим дією, то вживати його в кількості більше 300 м не слід.

Харчові барвники

Цей варіант підходить для тих, кому терміново потрібно змінити колір алкогольного продукту. Застосовуючи харчові барвники, отримують самогон з бажаним кольором, без запаху і зміни смаку. У цих випадках головним є суворе дотримання всіх інструкцій, зазначених на етикетці. Важливо знати, що є окремі харчові барвники, які не поєднуються зі спиртовими продуктами, тому перш ніж купувати барвник, важливо дізнатися його характеристики.

© 2018 Alcoinfo. Всі права захищені.