зафарбувати самогон, щоб не було неприємного запаху

Самогоноваріння в сучасній Росії — досить популярне заняття. Один з головних питань в цьому процесі — чим зафарбувати самогон, щоб не було запаху. Якщо ще кілька років варіння самогону вважалося долею небагатих людей, які готували напій або для власного споживання, або на продаж, то тепер це в якійсь мірі навіть модно.

Багато заможні люди, які можуть дозволити собі будь-дорогий алкоголь, краще варити самогон.

При цьому кожен самогоноваритель намагається позбавити напій від специфічного аромату. Отже, чим заправити самогон, щоб уникнути неприємного запаху? Існує маса способів і рецептів.

Горіхи, трави і ягоди

Горіхи — це, мабуть, самий популярний спосіб підфарбувати самогон. Найчастіше використовують або кедрові, або волоські. Вони не тільки рятують напій від неприємного аромату, але і дозволяють надати йому благородний відтінок. Використовуючи кедрові, треба дотримуватися таких пропорцій: 300 г горішків на 2 л самогону. Попередньо горіхи потрібно промити, а потім помістити їх в ємність з самогоном. Наполягати потрібно близько місяця, а потім просто процідити.


Горіхи, трави і ягоди не тільки добре зафарбовують спиртне і надають аромат, але також насичують напій корисними властивостями

З волоських горіхів, щоб підфарбувати самогон, потрібно витягнути перегородки. Саме вони будуть використовуватися в якості матеріалу для усунення запаху. На 2-х літрову банку напою треба взяти перегородки від 30 середньої величини волоських горіхів, додати їх в самогон, перемішати, закрити ємність кришкою і настоювати в темному місці 7 днів. Після цього напій потрібно профільтрувати через марлю, і продукт готовий до вживання.

Якщо в самогон додати сушений звіробій, то рідина придбає приємний коричневий відтінок, а крім того, він буде добре пахнути.

Рецепт дуже простий: на 1 л самогону додають 1 ст. л. листя звіробою і ставлять тару в темне сухе місце. Через тиждень склад ретельно перемішують шляхом струшування, а потім проціджують крізь марлю і розливають по пляшках. Варто врахувати, що звіробій володіє цілющими властивостями, зокрема заспокійливою дією, тому такий напій можна вживати у великих кількостях — не більше 300 г за вечір. Про те, чим зафарбувати дистилят в коричневий колір, сомтрите у цьому відео:

Багато домашні умільці застосовують для підфарбовування самогону ягоди та продукти з них, наприклад варення. Досить 1 ст. л. варення на 1 л. Воно надає напою глибокий благородний червоний колір, а також приємний смак. Найчастіше використовують полуничне, сливове або вишневе варення. А якщо додати чорничне, то відтінок вийде насичений рубіновий.

Яйце і сода

Щоб не було запаху, самогон можна очистити за допомогою курячого яйця. Причому для цього необхідно використовувати тільки білок. Щоб отримати хороший аромат, потрібно обов’язково правильно дотримати пропорції: на 3 л напою знадобиться білок від 1 великого яйця. Білок добре збити, а потім ввести його в ємність з готовою самогоном і ретельно перемішати.


Яєчний білок і сода добре відбивають неприємний запах самогону

Після цього отриману суміш щільно закривають і ставлять на тиждень в темне місце. Ємність потрібно струшувати перші 5 днів 1 раз на добу. На 8 день напій потрібно злити в іншу ємність, використовуючи трубку або гнучкий шланг, осад при цьому залишиться на дні початкової ємності. Наступним кроком стане проціджування самогону через ватні диски в третю ємність. Такий процес очищення заснований на тому, що білок згортається та випадає в осад разом з шкідливими домішками. Про те, як поліпшити смак самогону, дивіться в цьому корисному відео:

Ще один із способів позбавити самогон від неприємного запаху — використання соди. Вона досить добре вбирає сивушні масла, а також дозволяє нейтралізувати знаходиться в неочищеному самогоні оцтову кислоту. Розраховувати кількість соди слід так: на 1 л напою потрібно 10 г питної соди. Її додають в бутель і ретельно струшують, після чого суміш повинна настоятися протягом півгодини. Потім потрібно додати ще стільки ж соди, знову добре збовтати і відстояти ще 12 годин. Верхній шар отриманої рідини після цього виливається, а решта зливається в іншу ємність через шланг і фільтрується.

Цитрусова шкірка

Часто зафарбовування самогону проводять за допомогою шкірки цитрусових фруктів. Це і апельсини, мандарини, лимони і т. п. Вибір слід засновувати на те, який колір планується надавати рідини.

Якщо взяти лимон, то відтінок вийде світло-салатовий, а від апельсина — золотистий.

Причому використовувати потрібно заздалегідь підсушені скоринки, знімаючи виключно верхній шар без розташованої нижче білої м’якоті. Пропорції такі: 2,5 л самогону йде скоринка 1 великого апельсина, або можна заправляти рідина шкіркою від двох середніх лимонів. Напій вийде набагато краще, якщо наполягати його протягом 15 діб, бажано в темному місці.


Цитруси додадуть самогону приємний яскравий колір

Сучасні любителі самогоноваріння навчилися робити з цього напою щось вельми схоже на коньяк. Для цього є два способи. Перший досить простий: цукор плавиться на сковороді до консистенції карамелі, а потім додається в самогон при постійному помішуванні. Напій при цьому придбає гарний коньячний колір і приємний запах. Другий спосіб виготовлення коньяку трохи складніше: 3 л самогону вилити в емальовану каструлю і нагрівають на слабкому вогні. Відразу туди ж кладуть 3 лаврових листа і 3 горошини чорного перцю. Детальніше про цитрусових настоянках дивіться у цьому відео:

Суміш накривається кришкою, після нагріву в неї додають розчинну каву і листовий чай по смаку, а також трохи ваніліну, який додасть саморобного коньяку м’якість. Як тільки напій почне закипати, його необхідно зняти з плити і розлити в скляний посуд. Як тільки коньяк охолоне, його можна вживати.

Для підфарбовування самогону використовують і інші методи, наприклад харчові барвники, однак вони не здатні усувати неприємний запах, а просто дозволяють підфарбовувати напій у бажаний колір.

© 3204 Alcoinfo. Всі права захищені.