зафарбувати самогон в домашніх умовах — рецепти

Зміст

  • 1 Горіхи
  • 2 Чорний чай
  • 3 Цитрусова шкірка
  • 4 Чорнослив
  • 5 Звіробій
  • 6 Розчинну каву
  • 7 Палений цукор
  • 8 Харчові барвники

Є категорія практикуючих винокуров, які все концентрують свою увагу виключно на якості приготованого в домашніх умовах самогону. При цьому багатьох з них цікавить смак і запах алкогольного напою. А ось до кольору багато недобираются. Тим не менш зовнішній вигляд алкоголю важливий. Давно доведено, що він в тому числі впливає і на сприйняття смаку. У даній статті буде дано однозначну відповідь на питання: «Чим зафарбувати самогон?».

Природно, займатися підфарбовування спиртного має сенс тільки після правильної перегонки і якісного очищення.

Існує безліч рецептів, які неодноразово використовувались на практиці довели свою ефективність. Вибирайте той, який вам більше до душі.

Горіхи

1. Використовуємо кедрові горіхи. Рецепт простий. На 2 літри самогону нам буде потрібно 300 грам кедрових горішків. Насамперед нам потрібно ретельно промити їх чистою гарячій воді. Робити це потрібно обов’язково. Це дозволить нам видалити зі шкаралупи шкідливі смоли.

Після цього поміщаємо їх у банку з самогоном. Відносимо до комори кімнату і наполягаємо протягом місяця. Тепер нам залишилося лише напій процідити через марлю. Така рецептура дозволяє облагородити самогон в цілому. Вона не тільки допомагає його підфарбувати, але також прибрати неприємний запах і істотно поліпшити смак.

2. Волоські горіхи. Якщо бути до кінця точним, то нам будуть потрібні їх перегородки. Самі горіхи ви можете використовувати на власний розсуд.

На 2 літри самогону візьміть 25-30 волоських горіхів. Вийміть з них перегородки, додайте в ємність зі спиртним, перемішайте, закупорьте кришкою і настоюйте 7-8 діб. Профільтруйте через марлю або відріз бавовняної тканини. Оновлений смак і колір напою, однозначно, вас порадує.

Чорний чай

У цьому способі підкуповує доступність і простота. Зверніть увагу на те, що підфарбовування чорним чаєм не зможе помітно змінити смак напою.

На літр самогону вам слід додати чайну ложку листового чорного чаю, розмішати, герметично закупорити кришкою і прибрати настоюватися на 4-5 днів. Щодня ви будете спостерігати зміна відтінку спиртного. В принципі ви можете не чекати п’ятого дня, а зупинити процес зафарбовування в той момент, коли колір вже буде подобатися.

В такій методиці існує маленька хитрість. Якщо разом із зміною кольору ви хочете прибрати неприємний запах, то можете використовувати чай, наприклад, з ароматом бергамоту. Також до звичайного листового чаю ви можете додати невелику кількість спецій. Наприклад, 2-3 бутони гвоздики.

Використовувати чай з пакетика заборонено!

Цитрусова шкірка

Один з найпопулярніших і затребуваних рецептів комплексного облагороджування самогону. Можна використовувати шкірку (кірки) від будь-яких цитрусових. Однак найчастіше в справу йдуть апельсини і лимони. Конкретний вибір залежить від того який у підсумку ви хочете отримати колір. Лимонні кірки дають ніжно-салатовий відтінок, апельсинові золотистий.

Зверніть увагу, що нам підійдуть тільки заздалегідь підсушені кірки. При очищенні лимона і апельсина важливо знімати лише верхній кольоровий шар. Що лежить нижче білу м’якоть захоплювати не слід. В іншому випадку разом з приємним кольором самогон отримає додаткову гіркота у смак.

На 2,5 літри самогону необхідно додавати кірки з шкірки середнього за розміром апельсина і 2 лимонів. Оптимальний час настоювання становить 11-15 днів.

Чорнослив

Таку методику віддають перевагу любителі домашніх коньяків. Чорнослив дійсно надає самогону характерний коньячний колір. Зі смаком все йде не так однозначно. На мій суб’єктивний погляд, його не слід називати істинно коньячним. Однак з тим, що він стає приємним ніхто сперечатися не стане.

На 3 літри напою нам потрібно 120 грам чорносливу. Зверніть увагу, що ми можемо досить вільно поводитися з вказаною кількістю і змінювати його за власним розсудом. Тим самим ми можемо своїми руками регулювати інтенсивність кольору, смаку і аромату.

Оптимальним часом настоювання самогону на чорносливі прийнято вважати 8-12 діб.

Звіробій

Така лікарська трава також дозволяє якісно зафарбувати самогон. Звіробій надає напою світлий приємний оку коричневий відтінок.

На 3 літри домашнього самогону потрібно додавати 2,5 столових ложки сушеного звіробою, ретельно перемішуємо, герметично закорковуємо ємність кришкою і відносимо відстоюватися в комору протягом тижня. Щодня добре збовтуйте спиртне і після закінчення зазначеного строку не забудьте його профільтрувати.

Важливо пам’ятати про дві речі. По-перше, звіробій потрібно збирати в екологічно чистих районах. По-друге, слід враховувати специфіку даного лікарської рослини. Звіробій впливає на людський організм потужне заспокійливий вплив. Тому не варто за день вживати більше 200 мл такий трав’яний настоянки.

Розчинна кава

Ще один перевірений і швидкий спосіб. Розчинна кава не тільки моментально міняє смак самогону, але також маскує неприємний запах.

На 2 літри домашнього самогону необхідно додати чайну ложку розчинної кави і перемішати.

Зверніть увагу, що слід підфарбовувати вже розбавлене до потрібної фортеці спиртне. В іншому випадку при спробі розвести кавовий самогон водою він помутніє.

Палений цукор

Під паленим цукром в домашніх умовах прийнято розуміти звичайну карамель. За допомогою даного інгредієнта самогону прийнято надавати класичний колір віскі.

Насамперед нам потрібно приготувати карамель. На півлітра напою нам досить підігріти на плиті 1,5 чайних ложки цукрового піску. Після того як цукор під впливом високої температури поміняє свій білий колір на коричневий, його потрібно додати в самогон і перемішати. Відтінок спиртного миттєво почне змінюватися. Тобто карамель максимально швидко підфарбовує самогон і додаткового настоювання така рецептура не вимагає.

Харчові барвники

Багато самогонники волію використовувати саме такий спосіб. Серед його достоїнств швидкість і можливість вибрати потрібний колір. Однак я волію користуватися перерахованими вище рецептами.

Тим не менш підфарбовування харчовими барвниками має право на існування. При цьому кожен раз при використанні нової речовини слід додатково уточнити, як воно взаємодіє з етиловим спиртом і суворо дотримуватися вимог інструкції.

В коментарях діліться своїми думками з розглянутої в статті теми.

© 3080 Alcoinfo. Всі права захищені.