зафарбувати самогон: варіанти в домашніх умовах

Питання про те, чим зафарбувати самогон, рано чи пізно виникає у кожної людини, яка воліє вживати тільки продукт власного виробництва.

Самогоноваріння — це старовинна традиція, яка за весь час свого існування зазнала безліч змін як в технології, так і в апаратах для його виготовлення.

У колишні часи, коли очищення через фільтр спиртного напою була далеко до досконалості, зафарбовування самогону допомагало не тільки надати алкоголю привабливий вигляд, але і могло трохи змінити первісний смак.

Старовинні методи фарбування

У минулі часи займалися самогоноварінням практично всі. У кожного майстра був свій секрет, як зробити напій максимально наближеним до елітного. Доступними практично для кожного бажаючого як тоді, так і зараз, були трави та ягоди. Зібраний «барвник» попередньо проходив свою процедуру приготування і тільки потім додавався в самогон, а іноді в бутель з алкоголем просто додавали гість ягід.

Домогтися зміни кольору можна з допомогою наступних засобів:

  1. Якщо у готовий продукт (самогон) додати ягоди чорниці, лохини або квітів шафрану, то можна отримати золотисто-оранжевий колір напою.
  2. Домогтися жовтого кольору можна за допомогою додавання в алкоголь меліси, м’яти, петрушки або хрону.
  3. Червоний колір можна отримати, якщо додати в самогон сушені ягоди чорниці.
  4. Червоний окрас досягався з допомогою винного каменю (кристалічний осад, що випадає при виробництві вина при спиртовому бродінні, витримці і обробці).
  5. Для отримання незвичайного блідо-синього кольору саморобний напій потрібно було процідити через траву деревію.
  6. Блакитний колір самогону надавали волошки. На квітках цієї рослини і наполягали міцний напій.
  7. Для фарбування самогону використовували все, що могло надати йому гарний або незвичний колір, а по можливості і смак. Тому домашній продукт часто наполягали на корі різних дерев, а також додавали в нього варення. Приклад приготування дубового самогону можете подивитися на цьому відео:

Старовинні рецепти виробництва спиртного напою в домашніх умовах не втратили своєї актуальності і сьогодні.

Наші дні чи фарбування домашнього алкоголю

На відміну від минулих часів, коли в ужитку були тільки натуральні барвники, зараз для фарбування самогону часто використовуються вже готові харчові порошки. Такий метод дозволяє надати алкогольного напою будь-який колір.

Варто бути обережним, адже не всі харчові барвники сумісні зі спиртовмісними напоями. Тому при покупці фарбувального пігменту рекомендується проконсультуватися з продавцем і уважно вивчити інструкцію.

Змінити колір самогону і надати йому додаткових смакових якостей можна з допомогою наступних інгредієнтів:

  1. Заварний чорний чай. Сухе листя чаю потрібно додати в самогон і дати постояти протягом тижня. Інтенсивність фарбування багато в чому залежатиме від якості вибраного чаю. Як тільки напій стане потрібного кольору, його потрібно процідити через марлю або сито, щоб відокремити від чайного листя. Додатково надати смакової якості можна за допомогою чаю, який має в собі різні добавки, наприклад, цитрусові або барбарис.
  2. Кірки лимона або апельсина додадуть спиртного напою злегка золотавий колір. Крім того, за допомогою таких добавок можна частково усунути неприємний запах, який характерний для самогону, якщо в процесі його виготовлення не були використані сучасні фільтри. Перед тим як додати в напій цедру, її потрібно попередньо підсушити.
  3. Для пом’якшення смакових якостей, додання запаху, який наближений до ароматом коньяку, і зміни кольору самогон рекомендується наполягати на чорносливі.
  4. В якості природних барвників широко використовуються ядра волоського і кедрового горіха. Кедрові горіхи перед застосуванням рекомендується злегка обсмажити, щоб з них вийшли смоли.
  5. Розчинна кава, доданий до самогон, допомагає не тільки надати продукту темне забарвлення, але і рятує його від неприємного запаху. Як правило, таким засобом користуються в тому випадку, якщо самогон пройшов погану перегонку.

Додати домашнього виробу коньячний колір можна за допомогою обпаленої цукру. Для цього потрібно взяти цукровий пісок, висипати його в емальовану ємність і розплавити на плиті.

Коли цукор карамелізується, його потрібно додати в бутель з алкогольним напоєм.

Щоб напій став більш вишуканим і придбав незвичайний смак, а також колір, можна скористатися більш складним рецептом. Для приготування такого самогону будуть потрібні:

  • лавровий лист;
  • чорний перець (горошок);
  • ванілін;
  • щіпка соди;
  • листовий чай;
  • розчинну каву;
  • цукор.

Рецепт можете подивитися на цьому відео:
Самогон виливають в емальовану каструлю і ставлять на вогонь. Обов’язково потрібно накривати кришкою, так як спирти будуть зникати. Як тільки домашній напій підігріється, в нього потрібно додати всі перераховані вище компоненти, крім цукру, оскільки він додається в самому кінці. Коли напій почне закипати, в нього додають цукровий пісок, чекають його повного розчинення, а потім вимикають вогонь. Після охолодження самогон можна розливати по пляшках. Не рекомендується використовувати пластикову тару, перевагу краще віддавати склу. Домашній напій готовий до вживання.

© 3201 Alcoinfo. Всі права захищені.