Закуска до вина

Талант господині оцінюють не тільки на основі самостійно приготованих страв, що подаються напоїв, але і на здатності супроводжувати спиртні напої правильними закусками.

Саме з цієї причини багатьох цікавить питання, яка подається закуска до вина. Найпоширенішою закускою є оливка, що нанизується на шпажку і подається з келихом мартіні як і закуски, і успішного оформлення. Оливка чудово поєднується з дивним мартіні, але вона не є єдиним варіантом прекрасною закуски до мартіні. Гурмани звертають увагу на те, що закуска може бути успішно підібрана тільки на основі обліку тих страв, які були подані до столу, а також часу і призначення напою.

При подачі мартіні до столу в самому початку трапези, коли переслідується мета порушити апетит і успішно підготувати смакові рецептори, до столу можна подати несолодке закуску, в число якої входять фісташки, горішки, мигдаль, маслини, оливки, крекер. Непогано поєднується мартіні з твердими сирами сортів з солонуватим присмаком.

Незважаючи на те, що вина краще пити в охолодженому вигляді, його все-таки можна закушувати гарячими стравами, коли до столу подають рибу, курячі відбивні або телятину. Деякі отримують насолоду, коли в якості закуски до вина подають морепродукти.

Небажано подавати мартіні, якщо на святковому столі присутні страви, заправлені майонезом, краще віддати перевагу салатам, які сбрызнуты невеликою кількістю оливкової олії.

У тих випадках, коли вина є завершальним елементом святкового столу, обов’язково продумують варіанти десерту, які будуть успішні в поєднанні з мартіні. У зв’язку з тим, що сам мартіні досить солодкий напій, подача до столу десерту, супроводжується також додаткової солодкістю, небажана. Краще всього подати до мартіні несолодкі фрукти або гіркий шоколад.

Знайома для багатьох ситуація, коли на порозі несподівані, але дуже дорогі гості, яких так хочеться здивувати дивовижними стравами. Готувати закуску до вина, безумовно, в цій ситуації, просто ніколи. Слід організувати щось дуже швидко. Ідеальним варіантом буде нанизати на шпажки кубики твердого сиру, консервований ананас і листя салату. Можна на шпажки нанизати оливки і шматочки сиру. Така закуска до вина буде не тільки доречна, але і досить естетична.

Самою легкою закускою є подача шампанського в келиху, на край якого нанизаний скибочку лимона. Вживати мартіні без закуски небажано, оскільки його досить солодкий смак сприймається спокійно далеко не всіма.

© 2018 Alcoinfo. Всі права захищені.