Золотий ром: особливості, кращі марки і вживання

Зміст

  • 1 Як його краще пити?
  • 2 Яку марку вибрати?
  • 3 Особливості виробництва

Золотий ром – це пряний алкогольний напій, який виробляють з цукрової тростини. Спиртне відрізняється середньою щільністю. Його фортеця в залежності від конкретного виробника і сорту коливається від 35 до 43 градусів.

Такий ром також відомий під назвами янтарний, золотистий і голд. По суті, всі ці назви позначають один і той ж.

Будь-яка марка золотого рома буде в значній мірі відрізнятися як від світлого, так і темного побратима. Це проміжний варіант, який вибирають для себе багато цінителів такого спиртного. Золотий напій набагато пахучіше будь-якого світлого сорти, але в той же час його запах не такий нав’язливий, як у темного рому.

Смак цього золотого алкоголю багатий різноманітними фруктовими і пряними нотами і півтонами. Це забезпечує повноцінне і насичене післясмак.

Пляшка золотого рома обов’язково має додаткову маркіровку. В залежності від країни походження на його етикетці буде проставлено: golden, amber, oro або paille.

Як його краще пити?

Унікальність золотого рома полягає в тому, що він буде в рівній мірі гарний, незалежно від того який би спосіб його вживання ви не вибрали. Існує кілька варіантів.

1. Ви можете пити золотий напій чистим і не розведеним. Так, знавці при такому способі вживання не знайдуть в ньому необхідної глибини смаку темного рому. Проте, більшість людей знайдуть цей спосіб пиття досить приємним і вартим уваги.

Янтарне спиртне не слід сильно охолоджувати. Також не слід додавати в нього колотий лід. Це не кращим чином позначиться на його збалансованому смаку.

2. Якщо золотистий алкоголь міцністю 35-40 градусів надто міцний для вас у чистому вигляді, то його можна розбавити безалкогольним напоєм. Класикою жанру вважається ром з колою. Крім того, для розведення чудово підійде будь-цитрусовий сік.

3. Золотий напій стане прекрасним вибором для коктейлів. Такі алкогольні мікси вийдуть більш ароматними і не менш смачними, ніж при використанні білого рому.

Слід пам’ятати, якщо ви збираєтеся пити його в чистому вигляді, то краще вибирати напій з більшою витримкою. Вважається, що спиртне, яке витримувалося в дубовій бочці більше 3-5 років стає справжнім твором алкогольного мистецтва.

Яку марку вибрати?

В даний час ром золотого кольору широко представлений на вітринах супермаркетів. Щоб купити його, не знадобиться навіть йти в спеціалізований алкогольний магазин. У такій ситуації потрібно бути особливо обережним і купувати тільки якісне спиртне від перевірених виробників.

Пропоную вашій увазі кілька варіантів, які вас однозначно не розчарують. Саме з них я рекомендую почати знайомство з цим чудовим напоєм. Отже, якісним і доступним золотим ромом є:

  • Captain Morgan Spiced Gold;
  • Bacardi Carta Oro;
  • Ron Barcelo Dorado.

На вашого покірного слугу величезне враження також справив гватемальський ром Zacapa.

Діліться вашими враженнями від цих і інших сортів золотого рома, залишаючи після цієї статті. Буду вам за це вдячний!

Особливості виробництва

Початкові стадії виробництва рому однакові для всіх його різновидів. Відмінності починаються вже після того, як виробник зробив дистиляцію і отримав міцний безбарвний продукт.

Ром може отримати золотий колір з трьох причин:

  • наполягання в обпалених зсередини бочках з дуба;
  • додавання різноманітних спецій;
  • підфарбовування карамеллю.

Кожен виробник використовує власний рецепт, отримання такого напою. Найчастіше всі ці способи використовуються разом. А от вже від їх комбінацій і пропорцій залежить підсумковий колір, смак і аромат золотого напою.

© 3061 Alcoinfo. Всі права захищені.