Зробити коньяк з самогону в домашніх умовах

Коньяк – це напій, здатний захопити і зачарувати кожного, хто хоча б раз спробує. Це напій богів, що володіє досконалими смаковими якостями і чудовим ароматом. Однак через його високу вартість не кожен може собі дозволити купувати його на всі заходи. Практика показує, що насправді вихід навіть із самої складної ситуації можна легко знайти. Не маючи можливостей купувати дорогий коньяк, можна самостійно зробити коньяк з самогону в домашніх умовах, скориставшись гідними рецептами, отримали масу позитивних відгуків.

Безумовно, бажано забезпечити витримку коньяку в дубових бочках. Проте в сучасній дійсності скористатися такою рекомендацією практично неможливо, особливо для міського жителя. Але при наявності хорошого рецепту відсутність дубової бочки ніяк не відбитися на смакових якостях коньячного напою.

Що ж обов’язково доведеться витратити, щоб зробити коньяк з самогону в домашніх умовах, так це власні зусилля і, звичайно, час.

Існує кілька варіантів приготування домашнього коньяку на основі самогону, однак найбільш цікавими і незвичайними є три рецепта:

  • молочний;
  • по-східному;
  • по-сибірськи.

Молочний коньяк

Для його приготування обов’язково беруть молоко. На три літри наявної чачі (виноградного самогону) беруть лише один стакан молока. Під впливом наявних кислот молоко миттєво згорнеться, але боятися цього не слід.

Далі 50 г розчинної кави заливають невеликою кількістю окропу, ретельно розмішують і виливають у ємність, де знаходиться чача (або самогон) з молоком. Туди ж поміщають додаткові інгредієнти:

  • цукровий пісок – 100 г;
  • мелений мускатний горіх – 1 шт.;
  • гвоздика – 6 шт.;
  • чорний перець – 6 шт.;
  • ванілін – на кінчику ножа.

Після ретельного розмішування ємність закривають і переносять в прохолодне місце на 20 днів. Протягом трьох тижнів настоювання ємність обов’язково слід струшувати. По закінченню вказаного часу вміст обов’язково проціджують і розливають по пляшках.

Коньяк по-сибірськи

Цей рецепт також передбачає застосування молока. На три літри самогону беруть 200 г молока. Після з’єднання цих двох компонентів утворюється осад, тому перш ніж переходити до наступним діям слід профільтрувати рідина, позбувшись від осаду.

Окремо готуватися дубовий настій. Для цього дубові тріски в кількості 2 столових ложок заливають окропом, потім охолоджують і проціджують. Отриманий настій переливають в спиртову рідину. Наступними обов’язковими інгредієнтами для отримання коньяку по-сибірськи є кедрові горішки. При необхідності їх можна замінити лише кедровими шкарлупками. Половина склянки кедрових горішків засипають у загальну ємність, після чого її закривають, а коньяку дають настоятися протягом місяця.

У завершенні коньяк проціджують і розливають у підготовлені пляшки.

Коньяк по-східному

Спробувати зробити коньяк з самогону в домашніх умовах по-східному слід тим, хто є прихильником і поціновувачем східних ароматів спецій і приправ.

Необхідні інгредієнти:

  • самогон – 3 л;
  • цукор – 3 ложки;
  • кава – 3 ложки;
  • ванілін – на кінчику ножа;
  • кориця – 1 ст. л.;
  • гвоздика – 15 шт.

Спочатку змішують сухі інгредієнти, починаючи з кави і цукру, а потім додаючи до них інші компоненти. Після того, як всі сухі інгредієнти з’єднані, суміш заливають частиною самогону. Ємність досить інтенсивно струшують, щоб забезпечити повне розчинення цукру, тільки після вливається весь самогон.

Ємність щільно закривають і переносять у темне місце мінімум на півмісяця, після чого його проціджують і проводять першу дегустацію.

Домашній коньяк, приготований своїми руками, не поступається за смаковими якостями магазинного аналогу, зате перевершує по іншим критеріям. Він безпечний, не провокує отруєння і поганого самопочуття. Його собівартість значно менше, ніж вартість магазинного коньяку. При наявності певного творчого потенціалу можна спробувати створити свій унікальний коньячний шедевр, склавши фірмовий домашній рецепт.

© 3228 Alcoinfo. Всі права захищені.